Budget för badrumsrenovering på Lidingö

Att utföra en badrumsrenovering på Lidingö kostar onekligen pengar. Faktum är att badrum tillsammans med andra våtrum och kök är de dyraste rummen att renovera. Våtrum kräver särskild expertis och utformning för att de ska tåla vatten och fukt. Därför är det tämligen kostsamma rum att renovera. Nyckeln till att komma undan så billigt som möjligt är noggrann planering och budgetering.

Planera din badrumsrenovering utifrån budgeten

Innan du börjar planera din badrumsplanering i detalj är det bra att se över ekonomin. Se efter hur mycket pengar du har att röra dig med och ta eventuellt lån vid behov. Därefter kan du se hur mycket du kan göra med budgeten du har att tillgå. För en totalrenovering av ett badrum på Lidingö kan du räkna med att få betala mellan 600 och 800 kronor i timkostnad för hantverkare. Exakt vad kostnaden landar på beror självklart på vilken typ av hantverkare du anlitar. Generellt är det dyrare att anlita hantverkare för Svensk badrumsrenovering lidingö än för renovering av andra rum. Ett annat sätt du kan räkna ut kostnaden på är per kvadratmeter. Räkna med en arbetskostnad på mellan 7000 och 12 000 per kvadratmeter för en totalrenovering av ditt badrum på Lidingö. Notera att detta är innan avdraget ROT-avdrag. Arbetskostnaden kan alltså bli lägre än detta efter avdraget.

Materialkostnad för badrumsrenovering på Lidingö

Utöver arbetskostnaden är materialkostnaden en väsentlig del att räkna på i budgeten för din badrumsrenovering på Lidingö. Vilka materialkostnaden du har beror på vad för slags badrumsrenovering du planerar att utföra. Kakel kostar ungefär 300 kronor per kvadratmeter medan tätskikt kostar mellan 200 och 600 kronor per kvadratmeter. Det är ofta värt att lägga lite extra pengar på materialet istället för att köpa billigt material bara för att kunna utföra flera renoveringsåtgärder. Med bra material har du bättre förutsättningar för att ditt badrum kommer hålla i många år framöver.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *